Visailut

 

Yleistietovisat 

 

Ruoka- ja juomavisatVihreä kuula marmeladi

 

Laulu- ja musiikkivisatnuotteja

Olisi hyvä, jos ohjaaja voisi tarvittaessa hyräillä etsittävää laulua (etenkin muistisairaiden kohdalla), jos kukaan ei vähän aikaan löydä oikeaa vasatausta. Testaa visakorttien toimivuutta ensin kaikkein helpoimmilla korteilla. 

 

Värivisat

Joukossa on eritasoisia kysymyksiä. Poimi ryhmällesi sopivat kysymykset.

 

Maantieto- ja luonnontietoaiheiset visat

 

Autot ja teknologia

  • Auto   (9 kysymystä vastausvaihtoehtoineen)
  • Radion historia   (15 kysymystä vastausvaihtoehtoineen)

 

Totta vai tarua?

 

Myynnissä olevia visailukortteja ja -kirjoja

  • Kansallisgallerian museoiden museoshopissa on tarjolla Taide-kysymyskortit. Niissä on 324 kuvataideaiheista tietokilpailukysymystä. Vastaukset kortin kääntöpuolella. Kuvituksena on 54 erilaista kysymyksiin liittyvää potrettia.
  • Koivula, Kirsti (2010): Virtaa visailusta
  • Visailuja löytyy Lahden Lähimmäispalvelun tuottamista kirjoista Turinavakka, Porinakontti ja Kalkatuskapsäkki.
  • Useiden maksuttomien visailukorttien (ladattavia pdf:iä, kelaa ko sivun loppuun) lisäksi Noppaperhonen myy laminoitua aivojumppa- ja visailumateriaalia. Suomi-visa korteissa hahmotetaan Suomen kartalta paikkakuntia, vesistöjä, tuntureita, saaria ja kansallispuistoja. Vastausvaihtoehtoja on aina kaksi, joista voi siten myös arvata. Suomi-visa sisältää kolme korttinippua, joissa kussakin on 14 kysymys- ja 14 vastauskorttia. A5-kokoiset pintalaminoidut, kulmistaan pyöristetyt kortit on kiinnitetty toisiinsa avainrenkaalla. Lisäksi tarjolla on korttisarjoja mm seuraavista aiheista: Hullunkurinen kasvivisa, Kalavisa, Kasvivisa, Kuva-arvoituksia, Lintuvisa, Luontovisa, Maakuntavisa, Sanojen hahmottaminen.

 

Kieleen ja murteisiin liittyvät visat

Visailujen rakentamiseen: Savon murteen sanakirja    Luovutetun Karjalan murresanakirja    Etelä-Pohjanmaan murresanoja   Kainuu-Suomi-sanakirja

Keksi sanoja ja niiden merkityksiä

 

Päättelytehtäviämies kävelykepin kanssa

 

Linkkejä eri tahojen sivustoille, joista voi tulostaa visailuja

 

Digitaalisesti käytettävät visailut