Tuleentunutta vehnää

Vehnäjauhoilla suurustettu kaljavelli oli ennen monen ihmisen herkkua.

KALJAVELLI

Maitopohjaiset ruuat kannattaa aina kypsentää paksupohjaisessa kattilassa.

1 litra kaljaa ja inkiväärinpala kiehautetaan ja jätetään odottamaan.
1 litraan kylmää maitoa sekoitetaan 3 rkl vehnäjauhoja ja seosta keitetään 5 – 10 min koko ajan sekoittaen.
Inkivääri poistetaan kaljan joukosta ja kiehuva kalja sekoitetaan maitokattilaan.
Lisätään 1 – 2 rkl siirappia, 1 dl rusinoita ja 1 – 2 tl suolaa.
Kaljavellin joukkoon voi palastella pohjalaista leipäjuustoa.

                       - kirjasta Alli Oksanen & Liisi Harmio: Maija keittää, 1950

Pixabay CC0

 

Luokka: 

Tulosta kuva   Tulosta kuva ja teksti