Sävelsirkku

Äänipalvelu Sävelsirkku on digitaalinen palvelu kuntouttavaan ja virikkeelliseen hoitotyöhön.  Palvelu on kehitetty Tekesin iWell hankkeessa yhdessä Vanhustyön keskusliiton kanssa.

Sävelsirkku perustuu tunnemuistin voimaan aivojen aktivoinnissa. Musiikin ja äänen vaikutus yhdistetään iäkkäille ihmisille tuttuun, yhdessä kuuntelemisen toimintatapaan. Ohjauksellisesti pitkälle valmiit tuokiopohjat toimivat kasvokkain tapahtuvan vuorovaikutuksen virittäjänä ja tukena. Mielekästä toimintaa voidaan tarjota lyhyelläkin valmisteluajalla laadukkaasti. Toiminta lisää yhteisöllisyyttä.

Sävelsirkku sisältää tuhansia musiikki – ja ääniohjelmia ja sisältöä päivitetään säännöllisesti suomen- ja ruotsinkielisin ohjelmin.

Arkistosta löytyy musiikkia eri aikakausilta, selkouutisia, hengellisiä ohjelmia, tarinoita, runoja, muisteluohjelmia sekä Elävän Arkiston ohjelmia. Toiminnallisiin hetkiin on tarjolla mm. yhteislauluja, tietokilpailuja ja liikuntaohjelmia. Liputuspäivien ja juhlapyhien sisällöt tuodaan automaattisesti tarjolle oikeina päivinä.

Sävelsirkku toimii myös mobiililaitteilla.

Sentina Oy